Get Adobe Flash player

Pagina's

Meer info

De duiksport in het algemeen.


De duiksport is niet zoals velen denken, alleen iets voor mensen met veel geld. De aanschaf van het materiaal is in principe eenmalig.
U kunt het zelf net zo duur maken als U zelf wilt. Mits goed onderhouden, gaat een duikuitrusting jaren lang mee. Ook is het niet zo dat alleen jonge mensen de duiksport kunnen beoefenen, er zijn mensen die op hun zestigste nog hebben leren duiken.
Duiken is een sport voor mensen die het leuk vinden om samen met anderen, dingen onderwater te ontdekken die voor niet duikers verborgen blijven.
Duiken kan recreatief of als sport beoefend worden. Onderwaterfotografie, filmen, biologie, archeologie kunnen worden gecombineerd met duiken of je kunt ook lekker rondneuzen in allerlei dingen die in het water zijn gegooid.
Ondanks het gegeven dat men zich tijdens het duiken in een mens onvriendelijke omgeving begeeft is het niet zo dat duiken een gevaarlijke sport is.
Het gebrek aan een gedegen opleiding en een gebrek aan gezond verstand zou het duiken gevaarlijk kunnen maken.
Duiken is een mooie hobby, alleen al het idee dat je onderwater bent en de tegenstrijdigheid dat je onderwater kunt ademen maakt op iedereen, die voor het eerst duikt, een diepe indruk. Onderwater ben je zo goed als gewichtloos, hierdoor zweef je alshetware door het water, dit op zich is al een geweldige ervaring.

Meer over D.I.O.S.


Doelstelling van de vereniging

D.I.O.S. staat voor: Duiken Is Onze Sport. De vereniging is opgericht in 1980 en heeft als doelstelling: het beoefenen van de onderwatersport, alsmede het stimuleren van de beoefening daarvan door junioren. Met een klein groepje begonnen, is  D.I.O.S. inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderwatersportvereniging gegroeid.

Wat doet D.I.O.S.

Om een goede duiker te worden is het belangrijk om over voldoende vaardigheden te beschikken. Daarom verzorgt D.I.O.S. voor haar leden vanaf de 14 jarige leeftijd een aantal praktische en theoretische opleidingen waarmee men een duikbrevet kan behalen.
Om kinderen onder de 14 jaar enthousiast te maken voor de onderwatersport, verzorgt D.I.O.S. tevens een praktische en theoretische opleiding voor het behalen van het snorkelbrevet. Deze opleiding is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar. Het praktische gedeelte van de opleiding vindt in het zwembad plaats, tijdens onze trainingsavond.
Om de theoretische kennis onder de knie te krijgen worden er regelmatig theorielessen gegeven. Eén maal per jaar wordt er zowel een theorie als een praktijk examen afgenomen.
De vereniging is aangesloten bij de International Association of Diving Schools te Amsterdam. De I.A.D.S. is de overkoepelende organisatie die de examens en brevetten verzorgt.

Wie kan lid worden

Iedereen vanaf de leeftijd van 10 jaar kan lid worden. Met dien verstande dat men juniorlid is tot en met 15 jaar, daarna wordt men seniorlid. Bij aanmelding kan, zonder enige verplichting van beide zijden, drie maal gratis aan de training worden deelgenomen.
Waar en wanneer wordt er getraind.

Maandagavond in het zwembad Het Slagman in Enschede van 20.00 uur – 21.00 uur.
Theorielessen in buurtcentrum De Magneet in Enschede (indien in opleiding voor snorkelduiker, 1*, 2* enz.). Dinsdag: 19.00 uur tot 20.00 uur of 20.00 uur tot 21.00 uur.

Materiaal.

Als basisuitrusting heeft U direct nodig: zwemvliezen, duikbril, snorkel en loodgordel. Wanneer U in opleiding gaat voor het eerste duikbrevet dient U in de loop van het jaar de duikuitrusting compleet te hebben. U dient zich te realiseren dat de prijs van een complete uitrusting al snel 1200,00 euro bedraagt.

Adressen:

Wijkcentrum De Magneet Zwembad Het Slagman
Hertmebrink 1 Park de Kotten 325
7544DC.Enschede 7522EN.Enschede.
Tel: 053-4760881 Tel: 053- 4352817